A CMO24-nek köszönhetően megérkezett az ePénztárgép, mellyel nemcsak egyszerűvé és kényelmessé válhat a nyugtaadás, de az a törvényi kötelezettség is könnyedén teljesíthető, miszerint 2023. július 1-jétől a vendéglátó egységeknek kötelező a tevékenységükről adatokat szolgáltatni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak.

ePénztárgép - CMO - Konkoord Kft. - onlinepenztargepem.hu

És mit is tud az ePénztárgép?

Az egyelőre androidos eszközökre – de a tervek szerint más operációs rendszerekre is – telepíthető ePénztárgéppel az online pénztárgép valamennyi funkciójával fel lehet ruházni az okoseszközöket, és amellé még egy úgynevezett adóügyi egységgel ellátott eszközt lehet illeszteni. Így ezek használatával gyorsan és egyszerűen lehet létrehozni egy nyugtát, ami azért nagy segítség a vendéglátóhelyeknek, mert nekik jellemzően rövid idő alatt sok bizonylatot kell kiállítaniuk.

Az applikációban a lezárt nyugta nem egyből kerül nyomtatásra az adóügyi eszközön, hanem SoftPOS megoldás integrációjának köszönhetően bankkártyával azonnal ki is egyenlíthető a vásárlás ellenértéke.

A softPOS-integráció azt teszi lehetővé, hogy ha nem bankkártyaterminálra van telepítve az applikáció, hanem egy sima androidos telefonra vagy tabletre, mely NFC-olvasóképes, akkor a megrendelt softPOS-funkcióval az eszköz bankkártya elfogadására is képes lesz. Tehát a saját telefonunkra telepített applikációval és adóügyi nyomtatóval gyakorlatilag minden kereskedelmi és elektronikus fizetési funkciót el tudunk látni, természetesen a NAV-hoz való adattovábbítással és nyugtaadással együtt.

A CMO24 arra törekedett, hogy annyira egyszerű legyen az ePénztárgép használata, hogy mindenféle oktatás vagy külső segítség nélkül azonnal el lehessen vele kezdeni a munkát.

Igazából úgy működik, mint egy online pénztárgép, ami azt jelenti, hogy aki ezt a szolgáltatást rendeli meg, az már 2023 elejétől a jelenlegi és a majdani kormányzati előírásoknak is meg tud felelni. Vagyis, ha a kormány bevezeti az e-nyugtát, akkor az ePénztárgép annak is megfeleltethető szoftveresen.

Kinek ajánlott az ePénztárgép?

Bárkinek, aki online pénztárgép használatára kötelezett, de most még különösen a vendéglátóhelyeknek, akiknek törvényi kötelezettség miatt kiemelten fontos ennek az eszköznek a használata. De ugyanúgy megkönnyíti a taxisok vagy a strandi szolgáltatók életét is.

Vendéglátós vagyok, mennyibe fog ez nekem kerülni?

Itt jön a jó hír! Egy vendéglátó vállalkozásnak ahhoz, hogy 2023. július 1. után kötelező adatszolgáltatást tudjon nyújtani, az ePénztárgép applikáció egy A920Pro terminállal együtt akár havi 0 Ft-os havi díjon elérhető lesz. Ehhez egyetlen kritériumnak kell megfelelni: minimum havi 400.000 Ft-ot forgalmazzon a terminálon. Aki pedig a fix díjas Base csomagot választja, az éves előfizetés esetén havi 2000 Ft-ért megkaphatja a szolgáltatást teljes supporttal együtt. A nyugtát pedig üthetik az eddig használt pénztárgépbe.

Amennyiben pedig az ePénztárgép appot egy telefonra vagy tabletre telepíti a vállalkozás és mellé csatlakoztat egy támogatott pénztárgépet vagy egy adóügyi nyomtatót, már teljes kereskedelmi rendszerként tudja azt üzemeltetni.

ePénztárgép - NTAK smart szoftver - CMO - Konkoord Kft. - onlinepenztargepem.hu

Összefoglalás

Az ePénztárgép applikáció ingyenesen letölthető a Google Play áruházból és egy, az app által támogatott adóügyi nyomtatóval együtt máris egy teljes értékű pénztárgépet kapsz, mellyel megfelelhetsz a nyugtaadási kötelezettségednek is.

Az app Android 9 vagy annál nagyobb verziójú telefonra, tabletre telepíthető.

Ha SaltPay A920 Pro bankkártya terminállal rendelkezel, akkor pedig a MAXSTORE-ból telepítheted az applikációt, így egy adóügyi nyomtatóval kiegészítve állíthatsz ki nyugtát, fizethetsz bankkártyával és még számlát is nyomtathatsz a terminál nyomtatójára.

Az ePénztárgép alkalmazás összekapcsolahtó még online pénztárgéppel is bluetooth-on keresztül. Ezzel plusz funkciókat hozzáadva az egyszerű pénztárgépes eladáshoz.

Ha kérdésed van vagy ajánlatot szeretnél kérni, keresd munkatársainkat bizalommal elérhetőségeink egyikén:

Győr és környéke: +36 96 542 076 | konkoord@konkoord.hu

Sopron és környéke: +36 99 508 528 | sopron@konkoord.hu

Veszprém és környéke: +36 88 581 623 | veszprem@konkoord.hu

Forrás: hvg.hu