Amit pénztárgép vásárlás előtt tudni érdemes

Mivel a pénztárgépek üzemeltetésére szigorú szabályok vonatkoznak, szeretnénk Neked megkönnyíteni a pénztárgép vásárlás menetét ezzel a tájékoztatóval

online pénztárgép hasznos információk

AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉP TÍPUSÁNAK KIVÁLASZTÁSA

Először válaszd ki a típust annak megfelelően, hogy mozgó bolthoz vagy állandó telephellyel rendelkező üzletben használod-e majd a pénztárgépet.

Ezt követően igényelheted az üzembe helyezési kódot, addig mi pedig intézzük a készüléket számodra.

 

ÜZEMBE HELYEZÉSI KÓD IGÉNYLÉSE

Mielőtt megvásárolnád a kiválasztott pénztárgépet, a PTGREG, azaz a pénztárgép bejelentési nyomtatvány kitöltésével igényelned kell a NAV-tól az üzembe helyezési kódot a hivatal honlapján. Ezt természetesen a könyvelő is megteheti.

A bejelentést követően a NAV 5-8 napon belül megküldi az üzembe helyezési kódot, és ennek a birtokában tudod megkezdeni a pénztárgép beszerzését.

 

PÉNZTÁRGÉP VÁSÁRLÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK

Társaságok esetén:

  • NAV üzembe helyezési kód
  • Cégkivonat
  • Közjegyző által hitelesített aláírási címpéldány vagy az azzal egyenértékű, ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-minta  (Amennyiben nem az aláírásra jogosult vásárol, akkor az aláírási címpéldány mellé az aláírási címpéldányon szereplő személy által adott meghatalmazás is szükséges, hogy a szerződéskötő a cég nevében aláírhat.)
  • A szervezet nevében eljáró személy okmányai (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya) és meghatalmazás

Egyéni vállalkozás esetén:

  • NAV üzembe helyezési kód
  • Vállalkozói igazolvány vagy vállalkozói regisztrációs lap
  • A vállalkozó nevében eljáró személy okmányai (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya) és meghatalmazás (amennyiben nem a vállalkozó az ügyintéző)

A fenti iratok másolata is elegendő. 

 

MOBIL ADATKAPCSOLATRA VONATKOZÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE

A pénztárgépekbe beépített SIM chipek biztosítják a pénztárgép AEE-je és a NAV szervere közötti kommunikációt, zárt rendszeren.

A pénztárgépben működő SIM chipre, azaz mobil adatkapcsolatra vonatkozóan a pénztárgép vásárlásakor szolgáltatási szerződés megkötésére van szükség.

Természetesen ebben is segítünk!

PÉNZTÁRGÉP BEÜZEMELÉS

Az üzembe helyezési kód megérkezése után rögzítjük a pénztárgépben az AP számot, valamint a NAV által megadott üzembe helyezési kódot és a szervizes plombanyomó számát. Ezt követően az adóügyi ellenőrző egység kapcsolatba lép a NAV szerverével és innentől kezdve az online pénztárgéped már használatra kész.

Ha Konkoord vagy Premium pénztárgép csomagunkat választod, beüzemelés után 30 vagy 60 perces oktatást is nyújtunk a beüzemelés után.

 

Nézz szét online pénztárgép ajánlataink között!

Megbízható, könnyen használható online pénztárgépeket forgalmazunk, hiszen tudjuk, hogy a szolgáltatásod gondtalan működéséhez elengedhetetlen, hogy ez a készülék is problémamentesen működjön.

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy melyik is az a készülék, mely valóban megfelel igényeidnek, ne aggódj, segítünk megtalálni az igazit! Töltsd ki igényfelmérő űrlapunkat és visszahívunk!

Ők is minket választottak

...és azóta is számíthatunk egymásra

Kedveld a pénztárgéped, kedvelj minket! |

Minden jog fenntartva!